Rat – dan 843: Podele su sve jasnije; Zelenski traži pomoć; Kraj rata se bliži? (2024)

  • Politika
  • Društvo
  • Hronika
  • Kosovo
  • Region
  • Svet
  • Razno

Svet 23

15.06.2024.

23:36

Rat u Ukrajini – 843. dan. Ruski predsednik Vladimir Putin postavio je Kijevu mirovne uslove – povlačenje ukrajinskih trupa iz svih novih regiona Rusije i odsustajanje od članstva u NATO-u.

Izvor: B92.net

Rat – dan 843: Podele su sve jasnije; Zelenski traži pomoć; Kraj rata se bliži? (1)

EPA-EFE/SERGEY KOZLOV

Volodimir Zelenski odgovorio da je to "ultimatum" kome se ne može verovati.

Rat – dan 843: Podele su sve jasnije; Zelenski traži pomoć; Kraj rata se bliži? (2)Završeno

22:46

Rat – dan 843: Podele su sve jasnije; Zelenski traži pomoć; Kraj rata se bliži? (3)

Saudijski ministar: Svaki verodostojni pregovori o miru zahtevaju učešće Rusije

Saudijski ministar spoljnih poslova princ Faisal bin Farhan Al Saud izjavio je danas da će svaki verodostojni pregovor o miru u ratu u Ukrajini zahtevati učešće Rusije i da će uključivati "teške kompromise".

Govoreći na konferenciji u Švajcarskoj koja ima za cilj pripremu mirovnog procesa, ministar je rekao da je Saudijska Arabija posvećena pomaganju okončanju konflikta, preneo je Rojters.

"Verujemo da je važno da međunarodna zajednica podrži svaki korak ka ozbiljnim pregovorima koji će zahtevati teške kompromise kao deo puta koji vodi ka miru", izjavio je princ.

22:34

Rat – dan 843: Podele su sve jasnije; Zelenski traži pomoć; Kraj rata se bliži? (4)

Zelenski otkrio kada će kraj rata

Ukrajina će predstaviti Rusiji konkretne mere za postizanje mirovnog rešenja sukoba u Ukrajini na drugom mirovnom samitu.

19:59

Rat – dan 843: Podele su sve jasnije; Zelenski traži pomoć; Kraj rata se bliži? (5)

Peskov: "Svi su bili nekonstruktivni"

Portparol Kremlja Dimitrij Peskov kaže da zemlje Zapada nisu konstruktivno reagovale na predlog i mirovnu inicijativu ruskog predsednika Vladimira Putina.

"Sabrali smo mnogo reakcija i saopštenja i zaključili da su svi bili nekonstruktivni", tvrdi Peskov.

19:59

Rat – dan 843: Podele su sve jasnije; Zelenski traži pomoć; Kraj rata se bliži? (6)

Zaharova: Putin je pokazao pravi put ka miru

Učesnici ukrajinske konferencije u Švajcarskoj trebalo bi da razgovaraju o mirovnoj inicijativi ruskog predsednika Vladimira Putina, ako žele da "spasu svet", saopštila je saopštila zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Ako želite da spasete svet, razgovarajte o predlogu Vladimira Putina. Predsednik Rusije je sve rekao i pokazao pravi put ka miru“, naglasila je Zaharova u intervjuu za Tas.

19:49

Rat – dan 843: Podele su sve jasnije; Zelenski traži pomoć; Kraj rata se bliži? (7)

Rusi zauzimaju važnu tačku

Ruske jedinice, kako se navodi u publikaciji, kreću se ka auto-putu T0504, koji u Ukrajini naziva "putem života".

18:10

Rat – dan 843: Podele su sve jasnije; Zelenski traži pomoć; Kraj rata se bliži? (8)

Epidemija tifusa


Epidemija tifusa počela je među ukrajinskim vojnicima u Hersonu i Hersonskoj oblasti, više od 60 vojnika je zaraženo, troje je umrlo, rekli su za Sputnjik pripadnici ruskog ilegalnog pokreta u Hersonu.

17:15

Rat – dan 843: Podele su sve jasnije; Zelenski traži pomoć; Kraj rata se bliži? (9)

Švajcarska predsednica: Samit o Ukrajini donosi konkretne korake ka miru

Švajcarska predsednica Viole Amherd poručila je danas da na mirovnom samitu o Ukrajini toj zemlji očekuje prve konkretne korake ka miru, dok je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ocenio da bi samit mogao da bude "istorijski".

14:54

Rat – dan 843: Podele su sve jasnije; Zelenski traži pomoć; Kraj rata se bliži? (10)

Ukrajina nije spremna na teritorijalne ustupke kako bi se razrešio konflikt, izjavio je šef kabineta ukrajinskog predsednika Andrej Jermak.

14:14

Rat – dan 843: Podele su sve jasnije; Zelenski traži pomoć; Kraj rata se bliži? (11)

SAD: Više od 1,5 milijardi dolara za energetski i humanitarni sektor Kijeva

Potpredsednica Sjedinjenih Američkih Država Kamala Haris najavila je više od 1,5 milijardi dolara pomoći energetskom i humanitarnom sektoru u Ukrajini u toku rata sa Rusijom.

Iz kancelarije Haris, koja učestvuje na mirovnom samitu o Ukrajini u Lucernu, u Švajcarskoj, saopšteno je da ova pomoć uključuje 500 miliona dolara za energetiku i preusmeravanje 324 miliona dolara ranije najavljenih sredstava za hitnu popravku energetske infrastrukture i druge potrebe u Ukrajini.

''Ovi napori će pomoći Ukrajini da odgovori na najnovije ruske napade na ukrajinsku energetsku infrastrukturu podržavanjem popravki i obnove, poboljšanjem otp*rnosti Ukrajine na poremećaje u snabdevanju energijom i postavljanjem osnova za popravku i proširenje ukrajinskog energetskog sistema“, dodaje se u saopštenju.

14:14

Rat – dan 843: Podele su sve jasnije; Zelenski traži pomoć; Kraj rata se bliži? (12)

NATO: Još nema konsenzusa o pridruživanju Ukrajine

Da bi se Ukrajina pozvala u NATO, potreban je konsenzus svih država članica, a on još nije postignut. Umesto toga, već postoji konsenzus o vojnoj pomoći, saopštio jegeneralni sekretar Jens Stoltenberg, odgovarajući na pitanje da li Ukrajina može da se nada da će na samitu u Vašingtonu dobiti poziv za pridruživanje Alijansi.

"Svi se slažemo da će Ukrajina postati članica NATO-a i podržati prelazak Ukrajine u Alijansu. Neophodno je imati NATO oružje, ispuniti NATO standarde i stvoriti odbrambene institucije. I radićemo zajedno, pomoći ćemo Ukrajini na putu ka NATO-u. Ali za poziv je potreban konsenzus, a mi još nismo postigli konsenzus o pozivu, ali smo postigli konsenzus o vojnoj pomoći. Moramo da radimo u ovom pravcu“, poručio je Stoltenberg.

13:09

Rat – dan 843: Podele su sve jasnije; Zelenski traži pomoć; Kraj rata se bliži? (13)

Zelenski: Putinu pokazati gde mu je mesto

Ruskom lideru Vladimiru Putinu treba pokazati gde mu je mesto svim mogućim sredstvima, uključujući jačanjem Ukrajine, moćnim sankcijama i političkom izolacijom, rekao je danas predsednik Ukrajine Volodomir Zelenski.

Zelenski je ovo rekao u intervjuu za italijanski SkiTG24, čiji je fragment objavio na svom Telegram kanalu uoči otvaranja Samita mira u Švajcarskoj, preneo je Ukrinform.

"Danas Putin mora biti postavljen na svoje mesto svim mogućim sredstvima: jačanjem Ukrajine, snažnim sankcijama, političkom izolacijom", rekao je Zelenski.

13:08

Rat – dan 843: Podele su sve jasnije; Zelenski traži pomoć; Kraj rata se bliži? (14)

Šolc: Putinov predlog je neozbiljan

Lideri G7 na samitu u Italiji nisu razgovarali o predlozima ruskog predsednika Vladimira Putina za mir u Ukrajini jer svi znaju da su ti predlozi neozbiljni, izjavio je danas nemački kancelar Olaf Šolc.

Ruski SU-24 ušao u švedski vazdušni prostor, oni podigli borbene avione

Rusija ispušta 3.200-3.500 vođenih vazdušnih bombi svakog meseca isključivo protiv civilnog stanovništva i infrastrukture Ukrajine, izjavio je predsednik Volodimir Zelenski u intervjuu italijanskom TV kanalu Ski TG24.

Ceo tekst pročitajte ovde.

12:43

Rat – dan 843: Podele su sve jasnije; Zelenski traži pomoć; Kraj rata se bliži? (16)

Ukrajinske snage uništavaju ruska borbena vozila

Warriors from the 68th Jaeger Brigade repelled another russian assault in the Pokrovsk direction. They destroyed 8 tanks and 8 IFVs. pic.twitter.com/tFCKMEpjOc

— Defense of Ukraine (@DefenceU) June 15, 2024

12:04

Rat – dan 843: Podele su sve jasnije; Zelenski traži pomoć; Kraj rata se bliži? (17)

Slovenija isporučila Ukrajini bataljon oklopnih vozila iz vremena JNA?

Nepune dve godine pošto je Ukrajiniisporučila bataljon tenkova T-55S i bataljon borbenih vozila pešadije (BVP) M-80A nasleđenih od bivše JNA, Slovenija je ove nedelje uputila u tu zemlju još jedan bataljon oklopnih vozila M-86 BOV i BVP-ova istog porekla, kao i drugu vojnu i materijalnu pomoć,prenosi portal Balkanska bezbednosna mreža.

Nova tranša slovenačke vojne pomoći Ukrajini, po navodima medija iz te zemlje i iz Rusije, sastoji se od20 oklopnih vozila M-86 naoružanih teškim mitraljezom kalibra 12,7 milimetara, šest BOV-ova u PVO konfiguraciji sa trocevnim topom M55 kalibra 20 milimetara i još tri BVP-a naoružanih kupolom sa topom 20 milimetara.

Osim toga, Slovenija je Ukrajini isporučila i neobjavljen broj dronova i pripadajuće municije za oklopna vozila, prenosi Beta.

11:16

Rat – dan 843: Podele su sve jasnije; Zelenski traži pomoć; Kraj rata se bliži? (18)

Rojters: Nemačka sprečila EU da dogovori 14. paket sankcija Rusiji

Evropska unija nije mogla da se dogovori o 14. paketu sankcija Rusiji, zbog toga što Nemačka nije bila zadovoljna klauzulom o odgovornosti evropskih kompanija za kršenje ograničenja, prenosi Rojters.

Naredna rasprava o paketu sankcija Rusiji zakazana je za 19. jun, navodi agencijapozivajući se na evropske diplomate.

Napominje se da zvaničnici iz 27 zemalja EU više od mesec dana razgovaraju o paketu koji uključuje zabranu pretovara ruskog LNG-a i plan da se operateri EU smatraju odgovornim za kršenje sankcija od strane podružnica i partnera u trećim zemljama.

09:48

Rat – dan 843: Podele su sve jasnije; Zelenski traži pomoć; Kraj rata se bliži? (19)

Ukrainian warriors wish you a great weekend.
Meanwhile, we continue our fight for freedom 🇺🇦

📷: 48th Artillery Brigade pic.twitter.com/N6EqZRWxNN

— Defense of Ukraine (@DefenceU) June 15, 2024

09:47

Rat – dan 843: Podele su sve jasnije; Zelenski traži pomoć; Kraj rata se bliži? (20)

Regionalne vlasti: U ruskom granatiranju Nikopolja povređena jedna osoba

U ruskom granatiranju Nikopoljskog okruga, u ukrajinskoj Dnjepropetrovskoj oblasti, povređena je 17-godišnja devojka, a oštećeni su ugostiteljski objekat i tri kuće, izjavio je danas načelnik vojne uprave Dnjepropetrovske oblasti Serhij Lisak.

On je dodao da su ruske snage u napadu koristile dronove-kamikaze i artiljeriju, prenosi Ukrinform.

''Napadnuta su naselja Nikopolj, Pokrov i Mirove'', naveo je Lisak na svom Telegram kanalu.

09:02

Rat – dan 843: Podele su sve jasnije; Zelenski traži pomoć; Kraj rata se bliži? (21)

Žestok napad: Sručilo se 70 dronova

Načelnik Glavne obaveštajne uprave pri Ministarstvu odbrane Ukrajine Kiril Budanov izjavio je da su ukrajinske snage napale sa najmanje 70 dronova ruski vojni aerodrom Morozovsk u Rostovskoj oblasti.

Ceo tekst pročitajte ovde.

08:33

Rat – dan 843: Podele su sve jasnije; Zelenski traži pomoć; Kraj rata se bliži? (22)

Broj poginulih u urušavanju ulaza zgrade u Šebekinu nakon napada Ukrajine povećan na pet

Broj poginulih u urušavanju ulaza petospratne stambene zgrade nakon ukrajinskog granatiranja Šebekina u ruskoj Belgorodskoj oblasti povećan je na pet, izjavio je gubernator Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov.

On je naveo da je u ukrajinskom grantiranju u petak šest osoba povređeno, prenosi TASS.

Prethodno je rusko Ministarstvo za vanredne situacije saopštilo da su prilikom urušavanja ulaza zgrade nakon ukrajinskog granatiranja poginule četiri osobe.

07:54

Rat – dan 843: Podele su sve jasnije; Zelenski traži pomoć; Kraj rata se bliži? (23)

Ruski gubici

"Work for the things that you care about."
Ruth Bader Ginsburg

The combat losses of the enemy from February 24, 2022 to June 15, 2024. pic.twitter.com/hCqMDNUGPU

— Defense of Ukraine (@DefenceU) June 15, 2024

07:53

Rat – dan 843: Podele su sve jasnije; Zelenski traži pomoć; Kraj rata se bliži? (24)

Moskva: Oboreni dronovi iznad Rostovske oblasti

Ruski PVO sistemi su tokom protekle noći uništili i presreli tri drona iznad Rostovske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Protekle noći zaustavljen je pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad pomoću bespilotnih letelica tipa aviona na objekte na teritoriji Ruske Federacije“, navodi to Ministarstvo.

07:52

Rat – dan 843: Podele su sve jasnije; Zelenski traži pomoć; Kraj rata se bliži? (25)

Počinje dvodnevni mirovni samit o Ukrajini

U Švajcarskoj danas počinje dvodnevni mirovni samit o Ukrajini uz učešće 100 delegacija iz celog sveta, ali ne i Rusije.

Sto 100 delegacija je potvrdilo učešće, među kojima su 92 zemlje i osam organizacija. Rusija nije pozvana na samit, ali je švajcarska vlada kao domaćin samita navela da će skup imati za cilj da "zajednički definiše mapu puta" kako da uključi Moskvu i Kijev u budući mirovni proces.

Švajcarska je u januaru pristala da bude domaćin samita, na zahtev ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, i pokušala je da pridobije podršku za to među zemljama koje imaju bolje odnose sa Moskvom od vodećih zapadnih sila.

Rusija je odbacila samit kao gubljenje vremena, a Kina je saopštila da mirovni pregovori nemaju smisla ako i Rusija i Ukrajina ne učestvuju.

07:52

Rat – dan 843: Podele su sve jasnije; Zelenski traži pomoć; Kraj rata se bliži? (26)

G7: Rusija mora platiti Ukrajini skoro 500 milijardi dolara štete

Države G7 traže legalne načine da primoraju Rusiju da Ukrajini nadoknadi ratnu štetu od najmanje 486 milijardi dolara, navodi se u saopštenju Samita G7.

Ističe se da Rusija mora da prekine svoj nelegalni agresorski rat i da nadoknadi štetu nanetu Ukrajini.

"Prema podacima Svetske banke, ovi gubici već premašuju 486 milijardi dolara. Pogrešno je da Rusija odlučuje da li će i kada platiti štetu nanetu Ukrajini. Obaveza Rusije da plati štetu koju prouzrokuje očigledna je sa stanovišta međunarodnog prava. Zbog toga nastavljamo da razmatramo sve pravne mehanizme da primoramo Rusiju da se pridržava ovih obaveza“, navodi se u dokumentu.

Tagovi

Vladimir Putin rat u Ukrajini Istočni front Volodimir Zelenski

Komentari 23

Pogledaj komentare Pošalji komentar

23 Komentari

Možda vas zanima

1331 B92.sport

EURO 2024

Poraz hrabre Srbije; Tadić šokirao naciju! Piksi: "Kakva, bre, bura"

Fudbaleri Srbije poraženi su na premijeri na Evropskom prvenstvu protiv Engleske rezultatom 1:0 u okviru grupe C.

0:38

17.6.2024.

21 h

19

Svet

Rat – dan 844: Žestoke borbe; Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

23:39

16.6.2024.

22 h

60 B92.sport

EURO 2024

Novakov najveći kritičar: "Albanija je pokradena"

Američki novinar Ben Rotenberg, poznati kritičar sprskog tenisera Novaka Đokovića, oglasio se povodom utakmice Italije i Albanije.

23:25

15.6.2024.

1 d

148 B92.sport

EURO 2024

Tadić ponovo odgovorio Piksiju VIDEO

Dušan Tadić, kapiten reprezentacije Srbije, i u miks zoni je izrazio svoje razočarenje što nije započeo meč protiv Engleske u startnoj postavi.

8:00

17.6.2024.

14 h

53

Svet

Putine, ponižen si

Tri ruska sistema zemlja-vazduh koja je trebalo da štite Krim uništena su za svega nekoliko minuta u baražu projektila američke proizvodnje.

7:52

17.6.2024.

14 h

B92 na društvenim mrežama

Rat – dan 843: Podele su sve jasnije; Zelenski traži pomoć; Kraj rata se bliži? (32) Rat – dan 843: Podele su sve jasnije; Zelenski traži pomoć; Kraj rata se bliži? (33) Rat – dan 843: Podele su sve jasnije; Zelenski traži pomoć; Kraj rata se bliži? (34)

Najnovije

34 Srđan Novaković

EURO 2024

uživo Mbape se obrukao – Austrija pojačava pritisak

Fudbaleri Austrije i Francuske igraju drugi meč prvog kola Evropskog prvenstva u fudbalu, koji će se odigrati na stadionu u Dizeldorfu.

22:23

17.6.2024.

1 min

0 Milan Tomić

EURO 2024

"Iznenađen sam što su Albanci oborili moj rekord"

Bivši ruski fudbaler Dmitri Kiričenko prokomentarisao je obaranja rekorda kada je najbrže postignut gol na EURO u pitanju.

22:12

17.6.2024.

11 min

0 Milan Tomić

Tenis

Raonić oborio rekord u broju asova

Kanadski teniser Miloš Raonić postavio je rekord u broju asova na jednom meču u dva dobijena seta.

22:00

17.6.2024.

23 min

Zanimljivosti

Jedinstven slučaj: Ovaj radnik je sklapao svih 8 generacija Golfa FOTO

VW je u Volfsburgu proslavio 50 godina od početka proizvodnje Golfa.

21:59

17.6.2024.

24 min

Svet

Tužba protiv Fajzera zbog "obmanjujućih" tvrdnji o vakcini protiv kovida

Američka savezna država Kanzas tužila je danas farmaceutsku kompaniju Fajzer tvrdeći da je obmanula javnost o svojoj vakcini protiv kovida, skrivajući rizike i iznoseći lažne tvrdnje o njenoj efikasnosti.

21:55

17.6.2024.

28 min

Pogledaj sve

Povezane vesti

6

Svet

uživo Ukrajinci nemoćni?; "Potpuni fijasko"

Rat u Ukrajini ušao je u 845. dan. Ruske snage preuzele su kontrolu nad naseljem Zagorno u Zaporoškoj oblasti.

21:51

17.6.2024.

32 min

1

Svet

Moskva: Nesposoban je

Režim Volodimira Zelenskog nije sposoban da pregovara, Moskva je u to uverena, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja u intervjuu za Sputnjik.

12:00

17.6.2024.

10 h

19

Svet

Rat – dan 844: Žestoke borbe; Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

23:39

16.6.2024.

22 h

4

Svet

Volodimir Zelenski jasan: Na korak do mira

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas na kraju globalne Mirovne konferencije o Ukrajini održane u švajcarskom gradu Birgenštoku da bi Moskva trebalo da se povuče sa ukrajinske teritorije kako bi "već sutra počeli mirovni pregovori".

17:14

16.6.2024.

1 d

Info

Svet

Tužba protiv Fajzera zbog "obmanjujućih" tvrdnji o vakcini protiv kovida

Američka savezna država Kanzas tužila je danas farmaceutsku kompaniju Fajzer tvrdeći da je obmanula javnost o svojoj vakcini protiv kovida, skrivajući rizike i iznoseći lažne tvrdnje o njenoj efikasnosti.

21:55

17.6.2024.

29 min

6

Svet

uživo Ukrajinci nemoćni?; "Potpuni fijasko"

Rat u Ukrajini ušao je u 845. dan. Ruske snage preuzele su kontrolu nad naseljem Zagorno u Zaporoškoj oblasti.

21:51

17.6.2024.

32 min

Svet

Jak udar na Hamas: Ubijeni su

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su danas da su onesposobile oko polovine borbenih snaga Hamasa u Rafi na jugu Pojasa Gaze i da su ubile najmanje 550 naoružanih boraca u toj oblasti.

21:39

17.6.2024.

45 min

4

Svet

Rus otkrio: "Šalju nas pod mitraljeze... Samo 12 je preživelo"

Anton Andrejev, ruski vojnik iz pete čete 1009. puka, opisao je turobnu sliku ruske ofanzive u Harkovskoj oblasti na severoistoku Ukrajine. On je rekao da je njegova jedinica desetkovana i da je samo 12 od 100 vojnika preživelo.

21:24

17.6.2024.

59 min

Region

Skandal u Podgorici: Bugarski predsednik napustio zgradu vlade zbog Spajića?

Sastanak premijera Crne Gore Milojka Spajića sa predsednikom Bugarske Rumenom Radevim otkazan je, jer je dogovoreni sastanak kasnio, zbog čega je bugarska delegacija posle četiri minuta napustila zgradu vlade u Podgorici, prenele su danas Vijesti.

21:10

17.6.2024.

1 h

Biz

Svet

Adidas započinje istragu u Kini

Nemački proizvođač sportske odeće Adidas saopštio je danas da je započeo istragu zbog navoda o proneverama u svojoj kompaniji u Kini.

21:44

17.6.2024.

40 min

2

Svet

Poznati gigant priznao: Proizvod izaziva teška oboljenja

Farmaceutski kozmetički gigant Džonson i Džonson pristao je da plati 700 miliona dolara za rešavanje slučaja u vezi sa, kako su tužioci rekli, obmanjujućim oglašavanjem koje je štetilo potrošačima.

21:03

17.6.2024.

1 h

2

Aktuelno

Cene padaju najbrže u poslednjih 10 godina

Cene kuća u Kini pale su u maju najbržom stopom u poslednjih 10 godina, nakon što je zasićenost na tržištu nekretnina dovela do smanjenja potražnje u toj zemlji, objavio je danas Nacionalni biro za statistiku (NBS).

20:14

17.6.2024.

2 h

3

Svet

Bajden spreman: Ponovo isti potez

Američka administracija spremna je da oslobodi više nafte iz strateških rezervi SAD kako bi sprečila nagli rast cena benzina ovog leta.

19:18

17.6.2024.

3 h

Svet

Kina zadržava kamatnu stopu

Kineska centralna banka je danas odlučila da kamatnu stopu zadrži nepromenjenu pošto podaci za maj pokazuju znake trajne slabosti u proizvodnji i sektoru nekretnina u drugoj svetskoj ekonomiji.

18:32

17.6.2024.

3 h

Lokal

Hronika

Užas na kupalištu: Muškarac skakao sa stene, pa doživeo stravičnu nesreću

Na jednom od improvizovanih kupališta na teritoriji Gornjeg Milanovca muškarac star 35 godina skakao je sa stene u vodu i teže je povređen.

19:13

17.6.2024.

3 h

3

Ekonomija

Nema razlike u ceni: Starogradnja i novogradnja isto koštaju u ovom gradu

Prosečan kvadrat novogradnje u Novom Sadu prodavao se u prvom kvartalu 2024. godine po prosečnoj ceni od 1.935 evra, podatak je iz izveštaja Republičkog geodetskog zavoda.

16:00

17.6.2024.

6 h

Politika

Uhapšen mladić u Novom Pazaru: Izazvao saobraćajnu nesreću pa pobegao; Muškarac preminuo

Policija je u Novom Pazaru uhapsila S.Z. jer je kolima, prilikom preticanja udario u motocikl i napustio lice mesta, a vozač motocikla je od zadobijenih povreda preminuo.

15:21

17.6.2024.

7 h

1

Društvo

Kragujevac će ove godine oboriti jedan od najlepših rekorda?

Sudeći po broju novoređenih beba za prvih pet meseci grad Kragujevac će ove godine oboriti one najlepše rekorde.

14:41

17.6.2024.

7 h

4

Hronika

Uzbuna u beogradskom vrtiću: Dvoje mališana pobeglo, vaspitačice pozvale policiju

Dvoje mališana uzrasta od pet godina izašla su danas oko 11.30 iz vrtića "Petlić" na Petlovom brdu.

14:05

17.6.2024.

8 h

Rat – dan 843: Podele su sve jasnije; Zelenski traži pomoć; Kraj rata se bliži? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg Kuvalis

Last Updated:

Views: 6215

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg Kuvalis

Birthday: 1996-12-20

Address: 53157 Trantow Inlet, Townemouth, FL 92564-0267

Phone: +68218650356656

Job: IT Representative

Hobby: Knitting, Amateur radio, Skiing, Running, Mountain biking, Slacklining, Electronics

Introduction: My name is Greg Kuvalis, I am a witty, spotless, beautiful, charming, delightful, thankful, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.